• English
    • magyar
  • magyar 
    • English
    • magyar
  • Belépés
Dokumentum megnyitása 
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Oligomer proantocianidinek gyulladás és oxidatív stresszt csökkentő hatásának vizsgálata sertés bélhámsejteken

Megtekintés/Megnyitás
Diplomadolgozat (1.326Mb)
Dátum
2020
Szerző
Márton, Dóra
Metaadat
Részletes rekord
Absztrakt
Napjainkban egyre nagyobb a szerepe a különböző polifenol tartalmú táplálék- és takarmánykiegészítőknek, az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásaik miatt. Ezek a polifenol vegyületek nagy mennyiségben fordulnak elő különböző gyümölcsökben, zöldségekben és italokban (tea, bor és kávé), ezáltal a mindennapi változatos táplálkozás részei. A szőlőmagban nagy mennyiségben előforduló oligomer proantocianidinek is a polifenol vegyületek közé tartoznak, melyeknek pozitív hatásaira (antioxidáns, gyulladáscsökkentő) a tudomány egyre több figyelmet fordít.
URI
http://hdl.handle.net/10832/3054
Gyűjtemények
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV
 

 

Böngészés

A teljes HuVetÁ-banKategóriák és gyűjteményekA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavakEbben a gyűjteménybenA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavak

Az én HuVetÁm

Belépés

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV