• English
    • magyar
  • magyar 
    • English
    • magyar
  • Belépés
Dokumentum megnyitása 
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Bakteriofág tartalmú készítmény ártalmatlansági vizsgálata broiler csirkében

Thumbnail
Megtekintés/Megnyitás
TDK dolgozat (1.073Mb)
Dátum
2021
Szerző
Rónaszéki, Regina Andrea
Metaadat
Részletes rekord
Absztrakt
Közegészségügyi szempontból óriási jelentősége van az ételmérgezéseket okozó Salmonella spp. okozta fertőzéseknek, mely tekintetében a legnagyobb kockázatot a tojástermelő és hústermelő baromfifajok jelentik. Az antimikrobiális rezisztencia terjedése napjaink egyik legfontosabb problémája. A túlzott antibiotikum felhasználás visszaszorítása érdekében számos alternatív módszerrel próbálják helyettesíteni és visszaszorítani azok használatát. Alternatívaként jöhet szóba a bakteriofágok használata, melyek olyan vírusok, amik célzottan egy-egy baktériumfajt (törzset) képesek elpusztítani. Számos vizsgálat bizonyította ezek ártalmatlanságát a magasabb rendű szervezetekben. Az általunk vizsgált készítmény több bakteriofágból állt, melynek az ártalmatlanságát még nem vizsgálták.
URI
http://hdl.handle.net/10832/3945
Gyűjtemények
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV
 

 

Böngészés

A teljes HuVetÁ-banKategóriák és gyűjteményekA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavakEbben a gyűjteménybenA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavak

Az én HuVetÁm

Belépés

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV