Rövid rekord

dc.contributor.authorRónaszéki, Regina Andrea
dc.date.accessioned2024-08-12T08:56:04Z
dc.date.available2024-08-12T08:56:04Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/3945
dc.description.abstractKözegészségügyi szempontból óriási jelentősége van az ételmérgezéseket okozó Salmonella spp. okozta fertőzéseknek, mely tekintetében a legnagyobb kockázatot a tojástermelő és hústermelő baromfifajok jelentik. Az antimikrobiális rezisztencia terjedése napjaink egyik legfontosabb problémája. A túlzott antibiotikum felhasználás visszaszorítása érdekében számos alternatív módszerrel próbálják helyettesíteni és visszaszorítani azok használatát. Alternatívaként jöhet szóba a bakteriofágok használata, melyek olyan vírusok, amik célzottan egy-egy baktériumfajt (törzset) képesek elpusztítani. Számos vizsgálat bizonyította ezek ártalmatlanságát a magasabb rendű szervezetekben. Az általunk vizsgált készítmény több bakteriofágból állt, melynek az ártalmatlanságát még nem vizsgálták.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titleBakteriofág tartalmú készítmény ártalmatlansági vizsgálata broiler csirkébenen_US
dc.typeThesisen_US


A tételhez tartozó fájlok

Thumbnail

Ez a dokumentum a következő gyűjtemény(ek)hez tartozik:

Rövid rekord