Böngészés Department of Food Hygiene cím szerint
9-28 tétel 32 közül
-
Egy doxiciklin-tartalmú állatgyógyászati készítmény célállat-tolerancia vizsgálata brojlercsirkén
(2010)Kísérletünkben egy doxiciklin-tartalmú készítmény célállat-biztonsági vizsgálatát végeztük el az alkalmazni kívánt állatfajon, brojlercsirkén. Célunk a készítmény biztonsági szélességének vizsgálata volt. A vizsgálatokat ... -
E. coli food born outbreak in Norway at 2006
(2011)In January-February 2006 Norway had its first, serious, national outbreak of food born disease caused by an unusually aggressive form of Verocytotoxin-producing Escherichia coli (E.coli) O103:H25. A total of 18 people, ... -
E. coli O104:H4 Serotype Outbreak in Germany in 2011
(2013)From the first of May until the 25th of July of 2011 at 10 a.m. 852 cases of HUS, 3469 EHEC cases including 426 asymptomatic EHEC infections were reported to the RKI. 32 HUS patients and 18 persons infected with EHEC ... -
"Escherechia coli, a Foodborne Pathogen, Specific Reference to Verocytotoxigenic E.coli, E.coli O157:H7 and a Review of Several Outbreaks of E.coli"
(2013)This Thesis will refer specifically to E.coli as a foodborne pathogen, the Verocytotoxigenic E.coli, VTEC, O157:H7, the symptoms of clinical disease it can incur and some trends of VTEC infections in the European Union. ... -
A haszonállatok halal vágása, a rituális vágás élelmiszer-biztonsági kérdései, hatása a húsminőségre
(2014)A modern nyugati mellett a második legelterjedtebb vágásmód a világon a muszlim halal vágás. A halal termékek piaca az elmúlt néhány évtizedben páratlan fejlődést tudhat a magáénak, mára az élelmiszer-kereskedelem jelentős ... -
Húsipari alapanyagok és termékek mikrobiológiai vizsgálata Redox-Potenciál mérésen alapuló gyorsmódszerrrel
(2010)A felgyorsult, rohanó világunk, egyre nagyobb igényt támaszt a gyors, automatizálható mérési eljárások kifejlesztésére. Így a mikrobiológiai minőség-ellenőrzési feladatokban is egyre nagyobb szerepet kap az eredmények gyors ... -
The Implications of the Horse Meat Scandal 2013 from a Predominantly Irish Perspective
(2013)The horse meat scandal emerged as one of the most shocking revelations regarding the agri-food industry in 2013. Initially thought of as just an Irish problem, it soon became clear that the issue was much more widespread ... -
Kisrtermelői rendelet: pro és kontra
(2011)A 2004-ben született élelmiszerhigiéniai csomagnak nevezett EK rendeletek adta lehetőségeket kihasználva, Magyarország a 14/2006. (II.16.) FVM-EüM-ICsSzEM együttes rendeletben szabályozta a kistermelői élelmiszer-termelés, ... -
Laboratóriumok közötti mikrobiológiai jártassági vizsgálatok összehasonlító értékelése
(2010)Vizsgálatunk folyamán az elmúlt három év (2007-2009) jártassági vizsgálatainak eredményeit hasonlítottuk össze egymással, illetve az élelmiszerek mikrobiológiai minőség-ellenőrzésében alkalmazott vizsgálati módszerek mérési ... -
A Micro Tester redox-potenciál mérő felhasználhatósága antibiotikum-rezisztencia vizsgálatok során E. coli baktérium törzsön
(2010)Az antibiotikum rezisztencia vizsgálat manapság egyre inkább előtérbe kerül a rezisztencia terjedése és így a hatékony antibiotikum választék beszűkülése révén. A megfelelő antibiotikum kiválasztását könnyíti meg a ... -
Mycotoxin contamination in food- and feedstuffs
(2013-10-28)Mycotoxins are secondary metabolites of various molds of high importance in animal nutrition, food production, veterinary medicine and human health. As mold species, producing mycotoxins, are ubiquitous, mycotoxins are ... -
The occurence of Major Food- and Water-Borne diseases in Norway
(2011)A comprehensive, yet general view has been given about the current situation in Norway with regards to food hygiene and food- and water-borne infections in Norway. Although instances in general are quite low, people still ... -
Potential human health risks associated with consumption of genetically modified agricultural products
(2014)Genetically modified agricultural products have an ever growing presence in the world and many consumers remain unconvinced of its safety. The European Union has taken extensive steps to legally control its use and ... -
Redox-potenciál mérésen alapuló mikrobiológiai gyorsmódszer alkalmazása Listeria monocytogenes kimutatására tejtermékekből
(2010)A hagyományos mikrobiológiai vizsgálatok idő- és anyagigényes módszerek, az általunk vizsgált Listeria monocytogenes patogén baktériumok kimutatása kb. 72 óra alatt történik meg. A vizsgálandó nyerstej azonban ennél rövidebb ... -
Redox-potenciál mérésén alapuló gyors mikrobiológiai módszer alkalmazása vadhús vizsgálatára
(2010)A magyarországi vadgasztronómia történelmi múltra tekint vissza, mégis mára a magyar ember ritkán, csak különleges alkalmakkor fogyaszt vadhúst. Ennek legfőbb oka, hogy a vadhús piaci ára túl magas az átlag magyar keresethez ... -
Revised detection methods of Salmonella and Listeria monocytogenes in raw milk and dairy products from sheep/goat milk.
(2013)The aim of this study was to review the existing laws and regulations concerning the detection of Salmonella and Listeria bacterial species in sheep and goat raw milk and dairy products. The products under examination were ...