• English
    • magyar
  • magyar 
    • English
    • magyar
  • Belépés
Dokumentum megnyitása 
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
  •   HuVetA kezdőlap
  • Diplomadolgozatok / Theses
  • Theses
  • Dokumentum megnyitása
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Antibiotikum reziduumok sorsa és hatása a kecskesajt készítés során

Thumbnail
Megtekintés/Megnyitás
TDK dolgozat (1.033Mb)
Dátum
2023
Szerző
Kőszeghy, Edit
Metaadat
Részletes rekord
Absztrakt
A kutatás célja az élelmiszer-higiénia és fogyasztók védelme szempontjából is fontos antibiotikum (penicillin-G) maradékanyagainak vissza mérése és hatásának figyelése a kecskesajt készítés során. A kísérlet során 20 liter pasztőrözött kecsketejet szennyeztünk el 3 különböző penicillin-G koncentrációban, sajtgyártás és mintaelőkészítés után műszeres mérőeszközök, valamint tömegspektrométerrel kapcsolt folyadékkromatográfia segítségével figyeltük a tej, savó és kész sajt fizikai tulajdonságait, valamint az antibiotikum koncentráció szintet. A sajtokban nem találtunk detektálási hattáron felül penicillin-G koncentrációt, ami valószínűleg a penicillin-G savérzékenységére vezethető vissza. Savókban viszont viszonylag nagyobb koncentrációkat analizáltunk.
URI
http://hdl.handle.net/10832/3952
Gyűjtemények
  • Theses

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV
 

 

Böngészés

A teljes HuVetÁ-banKategóriák és gyűjteményekA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavakEbben a gyűjteménybenA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavak

Az én HuVetÁm

Belépés

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kapcsolat | Küldje el véleményét
Theme by 
Atmire NV