• English
    • magyar
  • magyar 
    • English
    • magyar
  • Belépés
Böngészség tárgyszó szerint 
  •   HuVetA kezdőlap
  • Böngészség tárgyszó szerint
  •   HuVetA kezdőlap
  • Böngészség tárgyszó szerint
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Böngészés tárgyszó szerint "Takarmányozás"

  • 0-9
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • Q
  • R
  • S
  • T
  • U
  • V
  • W
  • X
  • Y
  • Z

Rendezés:

Sorrend:

Találatok:

1-20 tétel 28 közül

  • cím
  • megjelenés éve
  • feltöltés éve
  • növekvő
  • csökkenő
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
    • Aetiology and treatment of crib-biting behaviour in horses 

      Nagy, Krisztina (2009)
      Stereotypies are repetitive behaviours induced by frustration, repeated attempts to cope and/or central nervous system dysfunction, and may signify suboptimal welfare conditions. Crib-biting is probably the most detrimental ...
    • Antimikróbás és immunstimuláns hatású takarmányadalékok Salmonella-ellenes hatásának tesztelése kacsákon 

      Bak, Orsolya (2011)
      Szakdolgozatomban két immunmodulációs hatású takarmány-kiegészítő Salmonella-ellenes hatását vizsgáltam kacsa modellkísérletben. Az egyik tesztelt kiegészítő (Immunofort) egy, a gyakorlatban itatóvíz-savanyítóként alkalmazott ...
    • Assessment of animal welfare in Hungarian swine herds by using the metod of Welfare Quality® 

      Hoemsnes, Berit (2014)
    • A baktrián takarmányozásának összehasonlító vizsgálata a hazai állatkertekben 

      Hancsák, Veronika (2009)
      A vizsgálataim során 7 magyarországi állatkertet és vadasparkot - a Fővárosi Állat- és Növénykertet, a Xantus János Állatkert Kht.-t, a Nagyerdei Kultúrparkot, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkot, a Nyíregyházi Állatparkot, ...
    • Comparison of the effect of feeding of crimped corn grain harvested with high moisture (about 30%) preserved by organic acids vs. criped corn preserved by additives containing L. Buchneri on the health status, daily milk production and milk consumption of high producing dairy cows under field condition 

      Fossum, Line Blom (2012)
    • Effect of conservation method on quality of forages and on the feed preference of horses 

      Adlberger, Caroline (2013-06-03)
      In the present study, the conservation method did not have a great impact on the chemical composition or on the microbial counts of the two differently preserved forages (hay vs. haylage). In the contrast the different ...
    • Az energiaforgalom vizsgálata az ellés körüli időszakban tejhasznú tehenekben 

      Gerő, Andrea (2011)
      Szakdolgoz atom célja volt a nagy tejhozamú tehenek energia- forgalmára vonatkozó szakirodalmi adatok összefoglalása, az elmúlt tíz évben megjelent szakirodalom egy részének feldolgozása alapján, továbbá saját vizsgálataimon ...
    • Eugenolt és cinnamaldehidet tartalmazó növényi kivonat hatása tejelő tehenek bendőfermentációjára, és anyagforgalmi paramétereire - előzetes eredmények 

      Ferenczy, Dávid (2010)
      A dolgozat által feldolgozott kísérlet célja egy szájon át adagolt eugenolt és cinnamladehidet tartalmazó növényi kivonat hatásának vizsgálata volt nagy termelésű tejelő tehenek bendőfermentációjára, és egyes anyagforgalmi ...
    • A fácántápok fehérjetartalma csökkenthetőségének vizsgálata 

      Jakus, Júlia (2010)
      A hazai fácánállomány fenntartásában nagy szerepe van az évente kibocsátott madarak számának és minőségének, melyet nagymértékben befolyásol az intenzív fácántartó telepek tenyésztési, tartási és takarmányozási technológiája. ...
    • Fermentált búzacsíra hatása a bélhám morfológiájára baromfiban 

      Hornyik, Róbert (2012)
      A dolgozatomban leírásra kerülnek a tyúkfaj, ezáltal a brojlercsirkék emésztés-élettani sajátossága, valamint a takarmányozásukkal kapcsolatos ismeretek. Részletezésre kerülnek a takarmány kiegészítők, különösképpen az ...
    • A fermentált búzacsíra kivonat hatása a broilerek Salmonella Infantis ürítésére, termelési mutatóira és egyes vakcinák által kiváltott szerológiai áthangolódásra 

      Ferenczi, Eszter (2011)
      A baromfi salmonellosisa az egyik legjelentősebb zoonózis világszerte. Közegészségügyi jelentősége mellett pedig súlyos gazdasági károkat is okozhat. Számos módszer ismeretes a salmonellosis csökkentésére és megelőzésére: ...
    • Glükóz ellátás jelentősége a tejelő tehenek takarmányozásában 

      Tóth István (2015)
      Due to the increase in the lactation production of high-yielding dairy cows the glucose requirement will be more often the limiting factor in milk production, therefore improving the supply of glucose is a very important ...
    • A házinyúl fejlődésének és ivarérésének nyomon követése a takarmányozás intenzitása, a genotípus, a kor és az ivar függvényében 

      Fodor, Kinga (2004)
      Az 1998. év második felétől 2003. év végéig tartó kísérletsorozatunkban kétféle takarmányellátás (ad libitum, illetve 70%-os korlátozás) mellett intenzív növekedésű, korai ivarérésű újzélandi fehér (ÚZF), és késői ivarérésű, ...
    • Hozamfokozó takarmányadalékok szerepe a választott malacok takarmányozásában 

      Kiss, Mária (2011)
      Szakdolgozatomban röviden bemutattam a malacok szervezetében a választást követő időszakban lezajló folyamatokat és azok befolyásolására használt hozamfokozó takarmány-adalékanyagok fajtáit illetve feltételezett hatását. ...
    • Két nedves kukoricaszem etetésének hatása a tejtermelő szarvasmarhákra 

      Szura, György (2011)
      A vizsgálat célja az volt, hogy megállapítsuk a két, eltérő összetételű készítmény által tartósított roppantott kukoricaszem hatását a tejelő szarvasmarhák tejtermelésére, kondíciójára, bendő fermentációjára és anyagcseréjére. ...
    • Különböző eljárással tartósított nedvesen roppantott kukorica etetésének hatása tejhasznú tehenek tejtermelésére 

      Rácz, Péter (2010)
      Kísérletünk célja a nagymennyiségben etetett, két különböző eljárással tartósított (Biocrimp vs. Kemisil) nedvesen roppantott kukorica hatásának vizsgálata volt tejhasznú tehenek tejtermelésére. A kísérlet során 3 hónapon ...
    • A mikotoxinok jelentősége állatkerti körülmények között 

      Kovács, Miklós (2012)
      A hazai állatkertek és a vadas parkok kivéve Fővárosi Állat és Növénykert multinacionális üzletláncokból emberi fogyasztásra alkalmatlan, (lejárt szavatosság,) romlott, penészes élelmiszer hulladékkal etetik állataik ...
    • A nagy mara (Dolichotis patagonum) és a tengerimalac emésztésélettanának és takarmányozásának összehasonlító vizsgálata 

      Berényi, Adrienn (2009)
      Szakdolgozatomban a nagy mara és a tengerimalac emésztésének összehasonlítását végeztem el egy anyagcsere-kísérlet keretein belül. A nagy mara (Dolichotis patagonum) a Tengerimalacfélék családjába tartozik, így filogenetikailag ...
    • Ökológiai és hagyományos juhtakarmányozás összehasonlító vizsgálata 

      Nagy, Péter (2009)
      Diplomamunkám célja az ökológiai és intenzív rendszerek eltéréseinek megfigyelése volt, főként a báránynevelés és –hizlalás, valamint az anyák takarmányozása terén. A vizsgálatokat egy ökológiai és egy hagyományos juhtartó ...
    • Probiotikum tartalmú takarmánykiegészítők hatásának vizsgálata lovakon 

      Vladár, Dorottya (2011)
      Munkám során két, a gyakorlatban is használt probiotikum (a dolgozatban PB és PBS jelöléssel) készítmény hatékonyságát értékeltük egy adott lóállományban. A PB termék csak baktériumtörzseket és „bio-mos” nevű prebiotikumot, ...

      DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
      Kapcsolat | Küldje el véleményét
      Theme by 
      Atmire NV
       

       

      Böngészés

      A teljes HuVetÁ-banKategóriák és gyűjteményekA megjelenés éve szerintSzerzőkCímekTárgyszavak

      Az én HuVetÁm

      Belépés

      DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
      Kapcsolat | Küldje el véleményét
      Theme by 
      Atmire NV