Böngészés Department of Food Hygiene cím szerint
26-32 tétel 32 közül
-
Redox-potenciál mérésen alapuló mikrobiológiai gyorsmódszer alkalmazása Listeria monocytogenes kimutatására tejtermékekből
(2010)A hagyományos mikrobiológiai vizsgálatok idő- és anyagigényes módszerek, az általunk vizsgált Listeria monocytogenes patogén baktériumok kimutatása kb. 72 óra alatt történik meg. A vizsgálandó nyerstej azonban ennél rövidebb ... -
Redox-potenciál mérésén alapuló gyors mikrobiológiai módszer alkalmazása vadhús vizsgálatára
(2010)A magyarországi vadgasztronómia történelmi múltra tekint vissza, mégis mára a magyar ember ritkán, csak különleges alkalmakkor fogyaszt vadhúst. Ennek legfőbb oka, hogy a vadhús piaci ára túl magas az átlag magyar keresethez ... -
Revised detection methods of Salmonella and Listeria monocytogenes in raw milk and dairy products from sheep/goat milk.
(2013)The aim of this study was to review the existing laws and regulations concerning the detection of Salmonella and Listeria bacterial species in sheep and goat raw milk and dairy products. The products under examination were ... -
Selective determination of Bifidobacterium, Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus casei from probiotic yoghurts
(2011)During the experiments I examined different probiotic yoghurt products. The aim of the study was to determine separately the number (titer) of the natural yoghurt flora and the probiotic microflora, found in the products, ... -
Specific properties of camel milk and milk products
(2014)Since 3500-2800 BC milk from different animals like cow, goat, rein deer, horse buffalo, and camel has been a source of nutrition for men in different part of the world. Three camel spesies belong to the camelus genus; ... -
Tejelő tehenészet HACCP-rendszere és higiéniai helyzetének vizsgálata redox-potenciál mérésen alapuló mikrobiológiai gyorsmódszerrel
(2010)Az élelmiszer-biztonság kérdése nem csak a fogyasztó hanem a termelő részéről is a középpontba került az utóbbi években. A fogyasztók igénye megnőtt az aggálytalan élelmiszer iránt. A HACCP-rendszer alkalmazását az Európai ... -
A trichinella előfordulása, jelentősége és kimutatási módszerei a húsvizsgálat során
(2012)A szakdolgozatomban elsősorban a trichinella által képviselt közegészségügyi és állategészségügyi kockázatokat emeltem ki, valamint a téma aktualitását és jelentőségét is tárgyaltam. Áttekintettem a trichinellával kapcsolatos ...