Rövid rekord

dc.contributor.authorKőszeghy, Edit
dc.date.accessioned2024-08-12T09:43:42Z
dc.date.available2024-08-12T09:43:42Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10832/3952
dc.description.abstractA kutatás célja az élelmiszer-higiénia és fogyasztók védelme szempontjából is fontos antibiotikum (penicillin-G) maradékanyagainak vissza mérése és hatásának figyelése a kecskesajt készítés során. A kísérlet során 20 liter pasztőrözött kecsketejet szennyeztünk el 3 különböző penicillin-G koncentrációban, sajtgyártás és mintaelőkészítés után műszeres mérőeszközök, valamint tömegspektrométerrel kapcsolt folyadékkromatográfia segítségével figyeltük a tej, savó és kész sajt fizikai tulajdonságait, valamint az antibiotikum koncentráció szintet. A sajtokban nem találtunk detektálási hattáron felül penicillin-G koncentrációt, ami valószínűleg a penicillin-G savérzékenységére vezethető vissza. Savókban viszont viszonylag nagyobb koncentrációkat analizáltunk.en_US
dc.language.isohuen_US
dc.titleAntibiotikum reziduumok sorsa és hatása a kecskesajt készítés soránen_US
dc.title.alternativeFate and role of antibiotic residues during goat cheese makingen_US
dc.typeThesisen_US


A tételhez tartozó fájlok

Thumbnail

Ez a dokumentum a következő gyűjtemény(ek)hez tartozik:

Rövid rekord